Óvodánk

Óvodánk 1962-ben épült, a város külső kerületében, családi házas zöld övezetben helyezkedik el.
Óvodánk 3 vegyes életkorú csoporttal működik, férőhelyünk száma 74 fő.

A kedvező (20-24 fő) létszámú csoportok biztosítják a családias légkört, lehetővé teszik, hogy minden gyermeket alaposan megismerjünk,és pozitívan alakuljanak a gyermekek társas kapcsolatai.
Szépen felújított, esztétikusan kialakított csoportszobák, öltözők, tornaszoba, és fejlesztő szoba várja a hozzánk érkező gyermekeket.

Óvodánkban a kiemelkedő képességű gyermekek részére tehetség műhely működik. Nevelőtestületünk felismerte a mai kor követelményeinek és változásainak fontosságát, ezért az eddig alkalmazott óvodai gyakorlatunkat kibővítettük új környezetvédelmi programunkkal (szerves hulladékok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, óvoda kertjének, csoportfájának gondozása, madárbarát-kert kialakítása).

 

Hitvallásunk, hogy környezetbarát életvitelünkkel, környezettudatos szemléletünk kialakításával az óvodásainkban és családjaikban, mind ez a napi gyakorlatban érvényesüljön és természetessé váljon. Egy olyan környezetet hagyjunk magunk után, melyet utódaink is élvezhetnek.

A környezeti értékek megbecsülése, hagyományok ápolása, őrzése, az erkölcsi értékek alakítása, az együtt munkálkodási képességek értékközvetítése, a személyiség gazdagítása.

Emellett a helyi nevelési programunkat is megújítottuk és bővítettük a KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGIAI programból. Fontos számunkra, hogy a gyermekeink minél több tapasztalati úton megszerezhető ismeretekhez jutassuk, játékos cselekedtetésekkel, kísérletezésekkel.  

Niytvatartási idő a szülői igények alapján:

H - P : 6.00- 17.30